SeneCura SeniorCentrum Havířov

Zpívání, že by i Karel Gott koukal!

„Zpívání, zpívání, všechny smutky zahání, zpívání je lék..“ – tak by se dala parafrázovat slova známé písničky a přesně tak tomu bylo v úterý 7. listopadu dopoledne i v SeniorCentru Havířov. Klienti s aktivizačními pracovnicemi se sešli kolem velkého stolu v jídelně a pěkně s chutí si zazpívali známé písničky. Doprovodnou hudbu vytvářely různé tamburíny, bubínky, chřestítka či triangl. A tak naším domovem opět pochodovali vojáci okolo Hradce, kde v malé zahrádce rostou tři růže, ale také išel Macek do Malacek šošovičku mlácic…

„A teď se do toho položíme naplno, ať je ten náš zpěv slyšet až do pátého patra!“ vyzvala klienty po chvíli zpívání aktivizační Bohunka Počilová. „No jo, ale to nebude zpěv, to bude hulákání,“ povzdechl si Jan Mrázek. Bohunka se ale nenechala rozhodit – a ani ostatní senioři. Jejich „Macejko, Macejkóóó zahraj mi na tenkóóó…“ znělo tak, že by i Karel Gott koukal. „O to nám při muzikoterapii jde – aby se lidé co nejvíce psychicky i fyzicky uvolnili a dali průchod emocím,“ vysvětluje aktivizační Bohunka Počilová.

O muzikoterapii se ví, že je to cenná forma psychoterapie, která zkvalitňuje sociální vztahy, obnovuje důvěru a zlepšuje svalovou koordinaci. „Hudba a zpívání pak vnáší do života seniorů radost ze spolupráce a spoluúčasti na dění,“ dodává ředitelka SeneCura SeniorCentra Havířov Renata Vávrová.

Předchozí článekDalší článek