SeneCura SeniorCentrum Havířov

Maďarský týden v SeniorCentru Havířov

A máme tu opět gurmánské týdny. Každý poslední týden v měsíci bude zaměřen na jeden ze států. Klienti si budou povídat o kultuře a zvyklostech dané země a jistě se dozví mnoho zajímavého. Nebudou chybět různé speciality a ochutnávky, které jsou typické pro vybranou zemi. Jako první bylo vylosované Maďarsko.

Přípravy na maďarský týden začaly s klienty výrobou vlaječek, řetězů a střapců v barvách maďarské vlajky, kterými se vyzdobila jídelna a stoly. Maďarský týden může začít…

Úterý a čtvrtek se odehrával v naší kuchyni, kde kuchaři připravili speciální maďarské menu od snídaně až po večeři. Ve středu nadešel očekávaný den, kdy se sešli naši klienti SeniorCentra Havířov v jídelně u prostřených stolů. Ochutnávaly se klobásky a víno, samozřejmě Tokajské, a povídalo se.

Přivítali jsme u nás také milého hosta, paní Moniku, která se v Maďarsku narodila a dlouhé roky tam žila. Mluvila nejenom o Maďarsku, ale také s sebou přinesla mnoho suvenýrů na ukázku. Všichni měli spoustu otázek a dozvěděli se různé zajímavosti.

Maďaři jsou velmi temperamentní, což potvrdila na závěr i paní Monika svým tancem na velmi chytlavou melodii čardáše. Někteří klienti se přidali a ostatní tleskali do rytmu.

Náš Maďarský týden slavil úspěch, a tak jsme už teď zvědaví, jaká že to bude další vybraná země v červnu.

 Další článek