SeneCura SeniorCentrum Havířov

Řecký týden v SeniorCentru Havířov

Země ostrovů, krásných pláží a antických památek s tisíciletou historií. Za tím vším se skrývá stát, který jsme tento měsíc navštívili v rámci tzv. Gurmánských týdnů. Řecko.

Naši klienti si v tomto týdnu připravili s aktivizační pracovnicí velice oblíbený dezert, a to jogurt politý medem, posypaný vlašskými ořechy a ozdobený fíky. Všichni se shodli na tom, že si tento řecký dezert připraví znovu, byl prostě skvělý.

K Řecku patří další vynikající pochoutky. Gyros, masové kofty, musaka, tzatziki, baklava… Některé z těchto jídel si klienti také vyzkoušeli. Mohli si je vybrat z menu, které sestavil náš šéfkuchař. Další ochutnávka typických řeckých jídel byla na zábavě, kde nechyběl chléb pita, sýr Halloumi a feta, olivy, fíky, hroznové víno a také tradiční Metaxa a ouzo.

Na programu byly i zajímavosti o Řecké republice. To, že první moderní olympijské hry byly v Athénách, věděli skoro všichni. Málo kdo už ale věděl, proč jsou domy modro bílé, že je Řecko nejslunečnější zemí na světě a že v něm leží ostrov dlouhověkosti Ikarii.

Řecký týden se vydařil a každý si něco odnesl. Ať už gurmánský zážitek, zajímavosti nebo dobrou náladu.

 Další článek