SeneCura SeniorCentrum Havířov

Francouzský týden v SeniorCentru Havířov

Jako každý poslední týden v měsíci i v říjnu dopřáli naši klienti SeneCura SeniorCentra Havířov svým chuťovým pohárkům další gurmánské zážitky. Tentokrát byla v rámci tzv. Gurmánských týdnů vybrána země západní Evropy, Francie.

Týden jsme začali aktivitou Pečení francouzského croissantu s čokoládou, což je velice oblíbené pečivo ve Francii. Vše nám šlo pěkně od ruky, to proto, že jsme si pouštěli písničky od slavných a známých zpěváků Édith Piaf a Charlese Aznavoura. Tato hudba nám zpestřila tvoření čokoládových croissantů. Během pečení a čekání na ochutnání jsme si při kávičce povídali a prohlíželi fotky francouzských herců.

Další den přišlo na řadu ochutnávání typických francouzských specialit a povídání o Francii. Klienti se sešli ve velkém počtu, a tak jsme mohli začít.

Paříž, nejromantičtější město Evropy, která okouzlí všechny návštěvníky svými památkami a svojí atmosférou. Malinko té atmosféry jsme vytvořili i u nás pro naše klienty. Povídali jsme si a ukazovali si fotky všech nejznámějších míst a památek. K ochutnání nám šéfkuchař Vašek připravil různé delikatesy – velký výběr sýrů, bagety, ovoce a k tomu bílé i červené víno. A pro ty odvážné žabí stehýnka. Ne však každý našel odvahu, aby tuto pochoutku Francouzů vyzkoušel.

Povídání o Francii i její kuchyně měla úspěch. Příští měsíc zavítáme do Polska. Necháme se překvapit, co zajímavého se o této zemi dozvíme.

 

 Další článek