SeneCura SeniorCentrum Havířov

Dušičkové setkání pozůstalých v SeniorCentru Havířov

V našem SeniorCentrum Havířov jsme pro klienty, jejich příbuzné a pozůstalé připravili Dušičkové setkání pozůstalých.

Nad nápadem uspořádat toto setkání jsme začali přemýšlet po přednášce našich zaměstnanců: ,,Jak doprovázet v závěru života a být nablízku pozůstalým“, na kterou jsme byli pozváni naší koordinátorkou z ADRY paní Janou Žoričovou. Přednáška byla zajímavá a přínosná. Uvědomili jsme si, že toto téma je velice křehké a opomíjené. Vždyť stáří a umírání se jednou bude týkat každého z nás. Přednášející byla paní Andrea Radomská, která působí jako supervizorka a lektorka dobrovolnických programů ADRA a pracuje jako terapeut a poradce pro pozůstalé. Je to velice obětavá, sympatická a milá paní s velikým srdcem.

Paní Andreu jsme oslovili, zda by nám pomohla s přípravou tohoto setkání v SeniorCentrum Havířov. Nejenom, že souhlasila, ale také nás provázela celým večerem.

Tímto jsme mohli našim klientům SeneCura Havířov, rodinným příslušníkům a pozůstalým, připravit příjemné vzpomínání se zapalováním svíček za jejich nejbližší. Ostatně fotky, které jsme pořídily, hovoří za vše.

Věříme, že budeme v tomto Dušičkovém setkávání pozůstalých pokračovat každoročně. S paní Andreou Radomskou plánujeme další zajímavé projekty pro naše klienty.

 Další článek