SeneCura SeniorCentrum Havířov

Štědrý den v SeniorCentru Havířov

Jako každý rok, tak i letos jsou tu Vánoce, svátky klidu a pohody. Ne jinak tomu bylo i u nás v SeniorCentru Havířov. Aktivizační pracovnice vytvořily pro naše klienty příjemnou vánoční atmosféru. Na patrech svítily vánoční stromečky a ve společenských místnostech hrály koledy a pouštěly se pohádky v televizi.

Dárky a cukroví se začaly roznášet klientům, kteří jsou na pokojích. Nezůstalo jen u předávání. Klienti se rozpovídali a začali vzpomínat na tradice, které jsou mnohdy zapomenuté. Dozvěděly jsme se, že dívky házely střevíc za hlavu, to proto, aby zjistily, jestli se do roka provdají. Nebo, že se prostřelo místo navíc, aby u večeře nebyl lichý počet stolujících.

Klienti se sešli v jídelně ještě před večeří, aby si mohli vyzkoušet další tradice jako je lití olova a krájení jablíčka. Aktivizační pracovnice pak věštila podle toho, jaký symbol se z roztaveného olova odlitého do vody objevil.

Na večeři, která se podávala na pokojích nebo v jídelně, byl výběr ze tří polévek, rybí, hovězí a houbové. Nechyběl bramborový salát, kuřecí řízek, kapr nebo rybí filé. Po večeři si klienti, kteří večeřeli v jídelně rozdali dárky a zazpívali koledy.

Věříme, že si všichni užili společnou sváteční atmosféru a spoustu radosti.

 Další článek