SeneCura SeniorCentrum Havířov

Povídání o Chorvatsku v SeniorCentru Havířov

Máme tu konec dalšího měsíce, což pro naše klienty SeniorCentra Havířov znamená, že je opět čeká cesta do další vybrané země. Tentokrát jsme se podívali do Chorvatska.

Kdo by neznal a nenavštívil Chorvatsko, riviéru východní Evropy. Není moc daleko a krásné pláže Jaderského moře s více než tisícem ostrovů a ostrůvků, lákají nejednoho turistu. Naši klienti SeneCura Havířov při promítání a povídání o této zemi vzpomínali na dobu svého mládí, kdy trávili dovolenou u moře v tehdejší Jugoslávii. Někteří navštívili tuto zemi několikrát a moc se jim tam líbilo.

Povídali jsme si o chorvatské kuchyni a naši kuchaři si pro nás připravili ochutnávku některých specialit. Nesměla chybět zmrzlina, sušená šunka pršut, grundle, grilovaná ryba, sýr, plno zeleniny a dobré bílé víno.

Dozvěděli jsme se také, že z Chorvatska pochází kravata, vynalezlo se tam kuličkové pero a narodil se tam vynálezce Nikola Tesla.

Všichni jsme se shodli, že Chorvatsko je krásná země s mnohými historickými památkami, nedotčenou přírodou a že je nám velice blízká.

 Další článek