SeneCura SeniorCentrum Havířov

Brazilský týden v SeniorCentru Havířov

Samba, karneval, pláže a káva. Toto byla první slova našich klientů SeniorCentra Havířov, když jsme se sešli k povídání u další vybrané země v rámci gurmánského týdne. Tentokrát jsme se totiž podívali do nejlidnatějšího státu Jižní Ameriky, kterým je Brazílie.

Setkání začalo v rytmu brazilské hudby, která je velice rozmanitá, temperamentní a také chytlavá k tanci. Však také samba v překladu znamená božská tanečnice. Promítali jsme si zajímavosti o této krásné zemi, ale nejvíce se líbily ukázky karnevalu v Riu, kde o krásné kostýmy i tanečnice není nouze.

K zajímavému povídání jsme měli občerstvení, které nám připravili naši kuchaři. Dostali jsme brazilskou kávu a limonádu, spoustu ovoce, mezi nimi i pomeranče. Ty jsou společně s kávou nejvíce vyvážené zboží.

Také jsme ochutnali oblíbenou brazilskou pochoutku, která se připravuje zejména při slavnostních příležitostech, a tou je brigadeiro. Jsou to malé kuličky z kondenzovaného mléka, másla a kakaa obalené v čokoládových a cukrových posypech. Na samý závěr jsme ochutnali orestované krevety. Pro některé klienty to byl gurmánský zážitek, protože je jedli poprvé.

Brazílie patří k nejnavštěvovanějším zemím na světě a my jsme rádi, že jsme ji alespoň takto mohli zažít.

 Další článek