SeneCura SeniorCentrum Havířov

Výlet do Arboreta Nový Dvůr s klienty SeniorCentra Havířov

Výlet do Arboreta Nový Dvůr, který jsme s našimi klienty SeniorCentra Havířov podnikli, by se dal nazvat mezigenerační. Společně s námi jely i děti našich zaměstnanců, které si užily konec prázdnin. Přidali se i dobrovolníci z Adry a ti našim klientům dělali milou společnost.

V Arboretu jsme navštívili skleníkovou expozici tropických a subtropických rostlin, kde jsme vedle sebe mohli vidět americké, australské, africké i asijské rostliny. Také jsme zašli do zoo koutku. Zjistili jsme, že můžeme nakrmit kozy a oslíky krmivem, které se prodávalo u ohrady. Všichni byli z krmení nadšení.

Zpáteční cesta k autobusu vedla přes celý park, což byla krásná procházka, i když místy kopcovitá. Procházeli jsme kolem sekvoji, která pro svou obří velikost nešla přehlédnout. A těch rododendronů po cestě. Jejich sbírka v Arboretu patří mezi největší v ČR. Škoda, že jsme je neviděli rozkvetlé.

Před odjezdem jsme se zastavili na občerstvení. Pánové si s chutí dali pivečko a ostatní zmrzlinu.

Výlet se vydařil a klobouk dolů před našimi klienty. Mají skrytý potenciál, který v sobě na této náročné procházce objevili. Možná jsme my jako doprovod byli unaveni více.

 Další článek