SeneCura SeniorCentrum Havířov

Významná návštěva z ADRY v SeniorCentru Havířov

Už třetím rokem náš domov pro seniory SeneCura Havířov spolupracuje s dobrovolnickým centrem ADRA Havířov. Navštěvují nás dobrovolnice studentky ze střední školy Havířov-Prostřední Suchá a další dobrovolníci.

ADRA letos slaví 30 let působení v Česku a 10 let v našem městě. Při této příležitosti přijelo do Havířova nejvyšší vedení této humanitární organizace, konkrétně ředitel ADRA ČR pan Radomír Špinka, ředitel ADRA Evropa pan João Martins a pan Michael Kruger, ředitel celosvětové organizace ADRA.

Během své návštěvy chtěli zažít dobrovolničení v akci, tak si vybrali náš Domov SeneCura Havířov a navštívili nás společně s naší koordinátorkou Janou Žoričovou a paní Hanou Čadovou.

Přijeli do rozehrané hry Bingo, která je zároveň nejoblíbenější hrou našich klientů. U této hry mohli viděli pomoc a spolupráci studentek dobrovolnic a klientů. Losovaly čísla, roznášely ceny a pomáhaly zaškrtávat čísla na tiketech.

Tato vzácná návštěva popřála všem to nejlepší a s některými klienty si s pomocí překladatele i popovídali. Také si prohlédli naše zařízení, kde se jim moc líbilo.

 Další článek