SeneCura SeniorCentrum Havířov

Bulharské dny v SeniorCentru Havířov

Oblíbenou turistickou destinací českých turistů je stát v jihovýchodní Evropě na Balkánském poloostrově, Bulharsko. A právě Bulharsko bylo další zemí, kterou jsme s našimi klienty SeniorCentra Havířov navštívili v rámci gurmánských týdnů.

Naši klienti znají Bulharsko jako zemi, kde se dříve jezdilo na dovolenou k moři na známé pláže Zlaté písky a Slunečné pobřeží, někteří navštívili známá města Varnu, Nesebar, Primorsko nebo Albenu. Samozřejmě jsme se o Bulharsku dozvěděli i něco zajímavého a nového. Například, že je nejstarší zemí Evropy, že má tzn. Růžové údolí, kde se pěstují růže, z kterých se vyrábí světoznámý růžový olej. A že mají nejlepší jogurt na světě.

Nezůstali jsme jen u povídání. Ochutnali jsme balkánský sýr, který je hlavní přísadou šopského salátu a ten má domovinu v bulharské kuchyni. A dále známé a oblíbené bulharské červené víno Medvědí krev.

Celé dopolední povídání s ochutnávkou příjemně uteklo a všichni se těšili na obědové menu, kde nám v kuchyni připravili další bulharská jídla.

 Další článek