SeneCura SeniorCentrum Havířov

Mezinárodní den čokolády v SeniorCentru Havířov

Den čokolády se slaví 13.9. a letos vyšel na středu. S našimi klienty SeniorCentru Havířov jsme se dopoledne sešli v jídelně, abychom si o tomto svátku a o čokoládě řekli něco zajímavého. Teď už víme, že první zmínky o této pochoutce sahají až do období více než 3 000 let zpátky. Určitě všichni víme, že je jedovatá pro psy, ale může být i pro člověka. Musel by ovšem sníst například 160 krabiček kočičích jazýčků nebo 64 balení bonboniéry mořských plodů. Všichni jsme se shodli, že i když máme čokoládu rádi, tak otrava tohoto druhu nám opravdu nehrozí.

A jaký by to byl Mezinárodní den čokolády bez degustace. Pozvání k nám přijal pan Pavel Mitrenga s nabídkou kvalitních čokolád z Belgie a Holandska. Ochutnávka byla vskutku pestrá a každý si přišel na své. Nakonec si mohli klienti i zaměstnanci nakoupit výrobky, které jim nejvíce zachutnaly.

Odpoledne jsme pokračovali v čokoládové oslavě kuchtěním. Naše aktivizační pracovnice Zdenka si připravila recept na čoko-moučník, který s klienty připravila. Po upečení se ještě potřel marmeládou a čokoládovou polevou. Byl tak dobrý, že jsme si recept založili a určitě znovu upečeme.

Oslavit tento mezinárodní den byla dobrá záminka k tomu si bez výčitek dopřát takovou pochoutku, jakou je čokoláda.

 Další článek