SeneCura SeniorCentrum Havířov

V Havířově se na Zahradní slavnosti oceňovalo

Dlouho očekávanou událost Zahradní slavnost máme za sebou a musíme říct, že se po všech stránkách vydařila. Počasí bylo ukázkové, jen malý deštík malinko svlažil přítomné na zahradě, což ve slunečném počasí zas tolik nevadilo.

Po úvodním přivítání všech hostů panem ředitelem se rozezněla hudba. Následovalo vystoupení našich klientů SeneCura Havířov, kteří si připravili vystoupení pod vedením naší lektorky jógy paní Jany s názvem Jóga spojuje. Svým nadšením a radostí z pohybu paní Jana zapojila do cvičení i přihlížející rodinné příslušníci a hosty. Na závěr si všichni společně zazpívali.

Po tomto pozitivně energií nabitém vystoupení jsme přešli k další pro naše zařízení dlouho očekávané události. Tou bylo předávání značky Mezigeneračně od neziskové organizace Mezi námi. Pojďme si přiblížit samotné zapojení do tohoto programu. Vše začalo na konci roku 2022, kdy jsme oslovili ZŠ Moravskou, která sídlí kousek od našeho zařízení. Myšlenka propojení generací se líbila, a tak jsme se domluvili na spolupráci. Žáci si pro naše klienty připravují různá vystoupení nebo společná tvoření. Získávají cenné zkušenosti, učí se trpělivosti a moudrosti. Pro naše klienty jsou děti zdrojem radosti a nakažlivého smíchu.

Jsme moc rádi, že jsme mohli na letošní Zahradní slavnosti toto předání uskutečnit. Ředitelka organizace paní Kateřina Jirglová poděkovala klientům i dětem a předala ocenění ředitelce ZŠ Moravská Marcele Sasynové a řediteli SeneCura Havířov Romanu Bigajovi. Věříme, že naše spolupráce bude nadále úspěšná a těšíme se na další společná setkání.

Po tomto slavnostním předání na všechny už čekala country kapela Kentaur z Břidličné a bohatý raut teplé i studené kuchyně, který nachystali naši skvělí kuchaři.  Měli jsme připravený i country foto koutek, kde se vyfotily pěkné společné fotky.

Věříme, že se všichni dobře bavili a pochutnali si na dobrém jídle.

Předchozí článekDalší článek