SeneCura SeniorCentrum Havířov

Španělský týden v SeniorCentru Havířov

A máme tu opět gurmánský týden. Tentokrát byla vybrána země, která leží v jihozápadní Evropě a je třetí největší zemí Evropy. Ano, je to Španělsko.

Gurmánský den začal v úterý. Počasí nám přálo, a tak jsme se rozhodli udělat posezení venku. Venkovní terasu jsme vyzdobili vlaječkami a třásněmi, které pomáhali vyrábět naši klienti.

Kuchyň nás navnadila výborným menu, kde k obědu nesměla chybět paella s kuřecím masem a mořskými plody.

Dopoledne se klienti sešli venku na terase, kde se za doprovodu španělské hudby začalo kuchtit. Připravovaly se tortilly se sušenou šunkou, chorizem, zeleninou a dalšími specialitami a k tomu se popíjela sangrie. Občerstvení k odpolednímu pokračování gurmánského dne bylo brzy hotovo.

Po obědě se všichni sešli u prostřených stolů na terase. Jeden stůl byl speciální. Ten naaranžoval náš šéfkuchař. Přímo na desku nerezového stolu rozsypal koření v barvách španělské vlajky, kde naaranžoval nakrájené tortilly, které dopoledne připravili klienti. K ochutnání byly pro Španělsko typické zelené i černé olivy, sušená rajčata, ančovičky a tapas. Na pití nechyběla sangria a výborné portské červené i bílé.

Naši klienti měli plno otázek o životě Španělů a této krásné zemi. Měli jsme to štěstí, že paní Helena, která u nás v SeniorCentru Havířov pracuje, žila dvacet let ve Španělsku. Tak dokázala na všechny otázky odpovědět, a ještě mnoho zajímavého dodat.

Španělský týden se všem moc líbil a už teď se všichni ptají: ,,Jaká další země bude vybraná příští měsíc?“

 Další článek