SeneCura SeniorCentrum Havířov

Čínský gurmánský týden v SeniorCentru Havířov

Poslední týden v měsíci březnu byl v červenožlutých barvách. Takovou barvu vlajky má totiž další navštívená země, kterou byla Čína. Naši klienti SeniorCentra Havířov se o této zemi dozvěděli mnoho nového. Promítáním krátkých dokumentárních filmů zjistili nejzajímavější fakta o největších městech, Čínské zdi, Terakotové armádě, Zakázaném městě, dalších pamětihodnostech a také o podivných jídlech, které si můžete v této destinaci dát.

Kuchyň je tu neobyčejně rozmanitá a různorodá. Naši klienti ochutnali dva dny v týdnu menu složené z nejznámějších jídel této země od snídaně až po večeři. U ochutnávání jsme zůstali i při dopoledním povídání o Číně, kde nám kuchaři připravili tradiční čínskou polévku, tofu s čínskou omáčkou, houby Jidášovo ucho a shitake a spoustu zeleniny.

Čína je kolébkou zeleného a černého čaje, proto jsme ochutnali několik těchto lahodných čajů. Další zajímavostí pro naše klienty byla ukázka části čínského oděvu halenky s živůtkem.

Tato země je obrovská a uchvacuje svojí kulturou a památkami. My jsme s našimi klienty jen nahlédli okem cestovatele na krásy této země a ochutnali některé jejich tradiční pokrmy. Určitě se k této zemi ještě vrátíme, protože má bohatou historii a plno míst, kam jsme se ještě nepodívali.

 

 Další článek