SeneCura SeniorCentrum Havířov

Týden kuchtění v SeniorCentru Havířov

Mezi aktivitami v minulém týdnu byly hned dva dny, kdy jsme s klienty SeniorCentra Havířov připravili opět něco dobrého na zub.

Je to už nějaký pátek, co jsme naposledy dělali nejtypičtější české jídlo, doslova labužnický zázrak bramborák. Proto jsme se rozhodli, že by bylo dobré si ho opět společnými silami připravit.

Odpoledne jsme se sešli v přízemí v naší jídelně a kuchtění mohlo začít. Hotové těsto jsme předali kuchyni k poslední fázi smažení. Postupně s linoucí se vůní česneku a majoránky nám nosili nasmažené bramboráčky, které se během chvilky rozebraly. Slastný úsměv na tváři a mastné ruce nás všech znamenalo, že se nám opět povedly.

Potom pro nás byla výzva udělat špenátový listový závin ke svačince. Rozváleli jsme deset závinů, naplnili plátky šunky, sýru a ochuceného špenátu. Zamotali, potřeli vajíčkem a kuchyň opět udělala konečnou práci, hlídala pečení. Nikdo z nás takový závin ještě nedělal, tak jsme byli všichni v očekávání, jak to vše dopadne. Nebudeme vás napínat, závin se povedl, protože jsme v kuchtění sehraní a naše výrobky se nám vždy povedly.

Uvidíme, na co si troufneme příště.

 

 Další článek